Letos bo potekala že 27. izvedba Dirke po Sloveniji, najodmevnejši kolesarski dogodek pri nas. Del celotne trase bo potekal tudi skozi občino Kungota, natančneje v 1. etapi. Županja Tamara Šnofl je ob tem izrazila veliko zadovoljstvo, da bodo lahko sodelovali v tako mednarodno uveljavljenem tekmovanju. Poleg tega pa že snujejo načrte za nadaljnji razvoj kolesarstva v občini.

V občini Kungota se že pospešeno pripravljajo na Dirko po Sloveniji, največji kolesarski dogodek v Sloveniji, katere del trase bo potekal tudi skozi občino Kungota.
Za celotno občino je to prvo sodelovanje na tako pomembnem in mednarodno obarvanem športnem tekmovanju, slednje bo zato prav gotovo odlična reklama, še posebej ob močni medijski pokritosti dogodka v več držav sveta.

Dirka bo potekala v sredo 9 junija, poleg samega tekmovanja pa so organizatorji pripravili tudi pester spremljevalni program, ki se bo začel z poslikavo obrazov v duhu navijaštva.
Županja občine Kungota Tamara Šnofl pa je poudarila tudi na dolgoročnejše učinke organizacije takšnega dogodka, ob tem občinski funkcionarji že snujejo načrte za dodaten razvoj kolesarstva v teh krajih. Ena izmed idej je izgradnja dodatnih kolesarskih povezav od Zg. Kungote do Doljne Počehove, za kar se nadejajo tudi pridobitve evropskih sredstev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj