Priprave za dom starostnikov

0
140

Po besedah župana so zadeve prostorsko pripravljene tako daleč, da lahko vlagatelj takoj začne z gradnjo. Ob tem je dodal, da je občina že v preteklosti, ko je pripravljala strategijo in vizijo razvoja za prihodnje obdobje, razmišljala o varstvu starejših, zato je v sklopu občinskega prostorskega načrta v ta namen opredelila zemljišče v strogem centru kraja.

Lokacija je v neposredni bližini poslovno-stanovanjskega centra, zdravstvene ambulante in lekarne. Občina bo pri projektu sodelovala z ureditvijo komunalne infrastrukture, medtem ko bo lastnik zemljišča s partnerjem poskrbel za izgradnjo in izvajanje dejavnosti. Glede na veliko povpraševanje in izražen interes bo omenjena investicija po njegovem poskrbela za vsaj delno rešitev kakovostnega in vsem dostopnega sistema oskrbe za starejše.

Kot je pred časom za slovensko tiskovno agencijo poudaril direktor podjetja Spik ing Smilijan Perović je še preuranjeno govoriti kdo in kako bo dom za starostnike gradil.

V skladu z razpisnimi pogoji morajo vsi domovi, ki so tokrat prejeli koncesijo, biti postavljeni do konca leta 2022, a glede na epidemiološke razmere bodo roki verjetno morali biti nekoliko podaljšani, saj je trenutna časovnica že zelo na tesnem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here