V občini Rače Fram si prizadevajo za čim bolj urejeno komunalno infrastrukturo. Trenutno sta v teku dve investiciji, ki bosta bistveno izboljšala delovanje komunalnih dejavnosti v občini, izgradnja čistilne naprave in nadgradnja zbirnega centra. Po besedah župana Branka Ledineka pa niso pozabili niti na odročnejše kraje, kjer bo zaradi neprimernih geoloških značilnosti potrebno vzpostaviti male čistilne naprave.

V občini Rače Fram je v teku kar nekaj pomembnih investicij oz. naložb za prihodnost, ena izmed pomembnejših je nadgradnja zbirnega centra, ki so ga zaradi gradbenih del začasno zaprli. Občanom pa svetujejo, da odpadke za čas izvajanja projekta v Račah, odvažajo v zbirni center v Pragerskem. Načrtujejo pa tudi t.i. mehke investicije.

Najobsežnejša investicija leta je izgradnja čistilne naprave, za katero je občina pridobila tudi evropska sredstva v višini 1,4 milijona evrov, 2,4 milijona bo zagotovila iz občinskega proračuna, 340 tisoč evrov pa je državnih sredstev. Kljub temu pa realizacija gradnje čistilne naprave ne bo rešila komunalnih problemih v vseh predelih občine, zato bo potrebno vzpostaviti t.i. male čistilne naprave.

Za namen subvencioniranja izgradnje malih čistilnih naprav je v proračunu Občine Rače – Fram za leto 2021 zagotovljenih 20.000,00 €. Subvencija male komunalne čistilne naprave tako znaša največ do 50 % vrednosti nakupa oz. hkrati največ v višini 1.000,00 €.

Poleg tega pa občina že vrsto let sofinancira tudi t.i. gradnjo hišnih črpališč komunalnih odpadnih vod.

Po besedah župana Branka Ledineka pa se v tem trenutku izvaja tudi zamenjava dotrajanega transportnega vodovoda, vse v želji po čim učinkovitejši komunalni infrastrukturi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj