spot_img

Prioriteti sta vrtec in športna dvorana

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Selnica ob Dravi se že dolga leta srečujejo s prostorsko stisko v dotrajanem vrtcu Kobanček. Zato je občina že pristopila k projektiranju investicije, vso potrebno dokumentacijo po besedah županje Vlaste Krmelj že imajo pridobljeno, čakajo le še na sofinancerski delež države oz. Pristojnega ministrstva. Ob tem pa se v tem projektu načrtuje tudi izgradnja nove športne dvorane na zemljišču za osnovno šolo.

Vrtec Kobanček v Selnici ob Dravi je v izrazito dotrajanem stanju, saj je bil zgrajen daljnega leta 1975. Občina si zato že nekaj časa prizadeva za njegovo celovito obnovo. Kljub temu pa so administrativni postopki pridobitve vse potrebne dokumentacije dolgi in tudi finančno obremenjujoči.

Projekt zajema tudi izgradnjo telovadnice na zemljišču za osnovno šolo, ki je tudi v neposredni bližini vrtca. Skupna vrednost investicije je ocenjena na okoli 7 milijonov evrov, zato občina iz lastnega proračuna celotnega projekta ne more izvesti.
Projekt je uvrščen na prioritetno listo naložb za prihodnost, ki bi po mnenju županje prinesel tudi druge pozitivne učinke, izven vzgojno izobraževalnega procesa. Na občini pa so odprti tudi za sklenitev javnega – zasebnega partnerstva za izgradnjo manjšega športnega hotela za potrebe priprav različnih športnikov.

Načrtuje se sicer novogradnja 10-12 oddelčnega vrtca, ki bo rešil marsikatero težavo na tem področju. Športna dvorana pa bo prav gotovo prinesla dodaten prostor za druženje več generacij, vse v želji po zadržanju svojih občanov v občini Selnica ob Dravi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img