V Mestni četrti Radvanje se po obisku župana Saše Arsenoviča in njegove ekipe nadejajo številnih investicij. Prioritete so osredotočene na cestno infrastrukturo, ki je v določenih predelih dotrajana in nefunkcionalna. Po besedah župana bodo uredili navezavo Zvezne na Pohorsko ulico. Iščejo rešitve za boljšo pretočnost prometa na Lackovi cesti , prav tako pa bo občina pristopila k realizaciji tretje faze obnove Streliške ulice.

MČ Radvanje je obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo. Predsednik mestne četrti Rajko Kotnik je bil nad delovnim obiskom in konstruktivno razpravo zadovoljen, saj so na njej začrtali smernice razvoja tega predela Maribora v prihodnje.

Prioritete na cestnem področju so znane, ureditev Zvezne ulice, kjer so predvidene novogradnje in navezava slednje na Lackovo cesto, ki je zaradi povečanja prebivalstva na tem področju izredno obremenjena. V načrtu pa je tudi tretja faza sanacije Streliške ulice.
Želja lokalne skupnosti je tudi razbremenitev okolja v neposredni bližini Pohorja. Občina pa je z začetkom zaračunavanja parkirnine pod Pohorsko vzpenjačo nakazala, da si želi spreminjati potovalne navade, a gre za dolgotrajen proces, ki lahko prinese tudi negativne učinke.

Predstavniki MČ pa so z županovo ekipo pripravili načrt, kako se naj lokalno okolje odzove na prometne zamaške ob večjih prireditvah, ki jih v času epidemije ni bilo.
Radvanju se torej obetajo boljši časi, lokalna skupnost vsakršna vlaganja v to območje sicer pozdravlja, a ob tem opozarja na številne obljube prejšnjih vodstvenih garnitur, ki zastavljenih projektov niso izpeljale. Ob tej priložnosti upajo na dejansko realizacijo projektov, ki bi dvignili kakovost življenja v Mestni četrti Radvanje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj