Prioriteta je urejena šola

0
41

V občini Hajdina so letos proračun naravnali izjemno investicijsko. Ob ureditvi cestne infrastrukture, pa načrtujejo tudi izjemna vlaganja v tamkajšnjo osnovno šolo, ki je zaradi velikega števila otrok potrebna tudi širitve. Nekaj denarja bodo za obnovo zagotovili iz občinskega proračuna, uspešni pa so bili tudi na razpisih državnih in evropskih sredstev.

V občini Hajdina uspešno zasledujejo strategijo razvoja občine tudi z investicijami. V letu 2021 načrtujejo skoraj 6 milijonov evrov prihodka in več kot 6,4 milijona odhodkov.

Za investicije namenjajo več kot 3,5 milijona evrov, kar je največ do sedaj. Glavnino sredstev pa bodo namenili urejanju tamkajšnje osnovne šole, ki je nujno potrebna sanacije. V prvi fazi izvajajo energetsko sanacijo.

Predvidenimi posegi so obnova fasad, menjava stavbnega pohištva in streh, izvedba toplotne izolacije, vgradnja toplotnih črpalk, prenova razsvetljave, vgradnja termostatskih ventilov in energetsko upravljanje objektov, a tukaj se ne nameravajo ustaviti.

Dodatno pozornost namenjajo tudi cestni infrastrukturi. In čeprav so bili v zadnjih letih precej uspešni pri sanaciji občinskih cest, si v prihodnje želijo bolj obnovljenih državnih cest. Posledično uspešno sodelujejo z državnimi institucijami.

V javni obravnavi pa imajo že proračun za naslednje leto, v katerem predvidevajo skoraj 5,5 milijonov prihodkov, a precej manj odhodkov kot letos. Projekcijo so zastavili, da bi v letu 2022 porabili slabih 3,9 milijonov evrov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here