Občina Gorišnica je proračun za letošnje leto naravnala zelo investicijsko. Od več kot 5,7 milijonov evrov odhodkov so za investicije namenili 3,1 milijonov. Največ denarja namenjajo ureditvi tribun in ostalih spremljevalnih objektov tamkajšnjega športnega centra. Gre za velik projekt, ki ga bodo kot kaže morali realizirali z občinskim denarjem.

V Občini Gorišnica so v preteklosti veliko denarja namenili ureditvi tamkajšnjih športnih igrišč, fitnesa na prostem in plezalne stene.
Občina Gorišnica pa veliko denarja namenja dopolnitvi športne infrastrukture. Investicije v občini Gorišnica bodo v prihodnjih letih usmerjene v gradnjo tribun in urejanju športnega parka.

Gradili bodo dva enonadstropna objekta, ki bosta drug ob drugem, umeščena sta med veliko nogometno igrišče in cesto. V objektu s tribunami bodo garderobe, sanitarije, tuši in gostinski lokal. Na tribuni bo prostora za 362 sedežev. Ponudbe za gradnjo tribune je oddalo sedem izvajalcev, cene so bile med 1.770.000 in 2.330.000 evri.
Za zdaj bodo investicijo financirali sami, pri tem pa upajo tudi na državna ali evropska sredstva. Občina ima za projekt pridobljeno gradbeno dovoljenje, gradnja bo predvidoma trajala leto dni.

Skupna velikost tega objekta je 950 m². V pritličju drugega objekta bodo na 88 m² shrambe in sanitarije, v nadstropju na 103 m² pa nadzorni prostor in pisarne. V projekt je vključena ureditev okolice z okoli 80 parkirnimi mesti.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here