spot_img

Prinesi in zamenjaj

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V okviru evropskega tedna zmanjševanja odpadkov so danes in v sredo med 10. in 16. uro na mariborskem Trgu svobode mimoidoče ozaveščali in spodbujali k ponovni uporabi stvari, ki jih ne potrebujejo več. V zameno za izdelek, ki ga prinesejo in je še uporaben, kot so knjiga, igrače, tekstil, obutev in podobno, dobijo avtohtona slovenska semena.

V Regionalni razvojni agenciji za Podravje – Maribor (RRA Podravje – Maribor) se v okviru projekta Urbana zemljina za hrano vključujejo v Evropski teden zmanjševanja odpadkov. Tako so na Trgu svobode v Mariboru danes in jutri občane ozaveščali in spodbujali k ponovni uporabi in popravilu stvari, ki jih ne potrebujejo več. A ključ do uspeha je sprememba odnosa do smetenja in racionalizacija nabavljanja stvari.

V zameno za prinesen izdelek, ki je še uporaben, bodo podarili avtohtona slovenska semena, s čimer spodbujamo lokalno samooskrbo, kar je eden ključnih ciljev projekta Urbana zemljina za hrano.

V sodelovanju s podjetjem ZEOS so predstavili tudi obnovljeno ozaveščevalno vozilo E-transformer 2.0, ki bo postavljen na Trgu svobode, tja pa bodo občani lahko prinesli rabljene telefone, serviserji jim bodo zagotovili manjša popravila, kot sta čiščenje telefonov in nadgradnja programske opreme.

Vse v akciji zbrane in še uporabne izdelke, ki ne sodijo v skupino odpadne električne in elektronske opreme, bo prevzelo mariborsko Društvo Aktiviraj se!, partner projekta Urbana zemljina za hrano, ki jih bo pripravilo na ponovno uporabo in ponujalo po svojih kanalih.

Dogodek združuje dva evropska projekta, Life Spodbujamo e-krožno in projekt Urbana zemljina za hrano, ki se zaključuje 30. Glavni cilj projekta je uporaba mestnih odpadkov kot virov za proizvodnjo takšnih zemljin, da se poveča lokalna prehrambena samozadostnost in zmanjša ogljični odtis.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img