spot_img

Prilagajanje na nove direktive

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Konvencija županov za podnebne spremembe in energijo je združila lokalne in regionalne organe, ki so se prostovoljno zavezali dosegati podnebne in energetske cilje Evropske unije na svojem ozemlju.

Občine so ključni dejavnik pri spodbujanju energetskega prehoda in boju proti podnebnim spremembam na ravni upravljanja, ki je državljanom najbližje. Skupaj z organi na regionalni in nacionalni ravni so odgovorni za podnebne ukrepe in so pripravljeni ukrepati ne glede na zaveze kapitala. Podpisniki se zavezujejo, da bodo do leta 2030 zmanjšali emisije CO2 za vsaj 40 % in okrepili svojo odpornost na vpliv podnebnih sprememb.

Lokalni organi podpisniki imajo skupno vizijo dekarboniziranih in odpornih mest, kjer imajo občani na voljo varno, trajnostno ter dostopno energijo. A vizijo že vrsto let zasledujejo tudi pri novogradnjah oziroma obnovah javne infrastrukture.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img