Prijateljska tekma proti Azerbajdžanu kot preizkus za zaključek lige narodov

Slovenijo danes čaka prva od treh novemberskih tekem. V Stožicah bo v okviru prijateljske tekme gostovala reprezentanca Azerbajdžana. Slednja je po kakovosti veliko boljša ekipa od skromnega San Marina, s katerim se Slovenija pomerila nazadnje. Obračun z tekmeci iz Bližnjega Vzhoda pa bo predvsem preveranje moči pred zaključkom lige narodov, v kateri bo Slovenija naskakovala uvrstitev v višji razred, obenem pa bi se z osvojenim prvim mestom v t.i. »play- offu« potegovala za uvrstitev na Svetovno prvenstvo v Katarju 2022.

 Kombinirana enajsterica

Selektor bo proti Azerbajdžancem, 114. reprezentanci sveta,priložnost ponudil tudi novincem, med drugim branilcu Slovana iz Bratislave Kenanu Bajriću in vezistu Rijeke Adamu Gnezdi Čerinu.

Selektor Matjaž Kek je ob tem dodal: “Vsak stik, ki ga imamo, kaj šele tekma, je pomemben. Rekel sem že, da bo dobro, če nam bo pred kvalifikacijami uspelo razširiti bazo, dodati kakšno novo ime.«

Povratek Josipa Iličića

Veliko odmevnejša informacija pa je da bo od prve minute  proti Azerbajdžanu igral Josip Iličić. Zvezdnik Atalante je imel od februarske »simultanke« na Mestalli proti Valenciji v ligi prvakov, kjer je zabil kar 4 gole, obilo osebnih težav, zato je tudi izpustil zaključek lanske in začetek letošnje sezone.

Iličić bo dobil svoje minute. Igral pa bo še en povratnik Matavž. Želim videti, kako se lahko povežeta z igralci, ki so oktobra odigrali dve dobri, simpatični tekmi proti Kosovu in Moldaviji, je dejal selektor. 

Nabiranje točk vodilo h glavnemu cilju

Kek ocenjuje, da je osnova, na kateri gradijo, dobra: »Za zdaj sem zadovoljen. Imamo ogromno prostora za napredek. Pri igralcih vidim željo. Upam, da bomo proti Azerbajdžanu dobili kakšen odgovor več in naredili korak naprej. Rezultat je pomemben. Dokler sem selektor, bo Slovenija vedno igrala na zmago. Nekaj priložnosti bomo dali tistim, ki so manj izpostavljeni, ki so z nami prvič.”

Nadaljevanje pozitivnega niza?

Slovenija želi torej v tem mesecu nadaljevati odličen niz, ki ga je začela septembra. Od takrat je nanizala štiri zmage in remi brez prejetega zadetka. Morda še večja želja pa je, da bi rezultate podkrepila tudi z osvojitvijo prvega mesta v svoji skupini C lige narodov in se preselila mesto višje. Do tega trenutka je izhodišče ugodno, saj Slovenija z desetimi točkami vodi na vrhu skupine, do konca pa sta še samo dve tekmi, 15. novembra proti Kosovu in verjetno neposreden obračaun za prvo mesto 18. novembra  v Atenah proti Grčiji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj