Vodilni na občini Benedikt so se letos zbrali na zadnji seji občinskega sveta. Govora je bilo predvsem o delovanju občine v letu 2021, za katerega so sprejeli tudi proračun. Sprejemajo pa tudi dokumenta identifikacije za rekonstrukciji cest v Spodnji Ročici, na kateri je v zadnjem letu prišlo do večjega plazu. Sledi pa dokončna potrditev projektne dokumentacije za izgradnjo kolesarskih poti v Slovenskih goricah.

V občini Benedikt v drugem branju sprejemajo proračun za leto 2021. Pred sejo občinskega sveta smo se pogovarjali z županom Milanom Repičem, ki ne pričakuje večjih odstopanj od načrtovanega.

Na dnevnem redu je 15. točk, katerih potrditev bi morala biti le formalnost. Poleg sprejema proračuna pa bo govora tudi o potrditvi dokumenta identifikacije za rekonstrukcijo javne poti med Drvanjo in Spodnjo Ročico, dokončno pa bo sklenili potrditev zasnove za Kolesarske poveza ve na območju Slovenskih goric.

Občina pa bo v prihodnjem letu dejavna tudi na področju t.i. mehkih investicij in nakupa zemljišč oz. nepremičnin za potrebe projektov.

Občina Benedikt pa se je odločila v prihodnji finančni perspektivi sofinancirati vzpostavitev malih čistilnih naprav, saj so potrebe narasle glede na visoko priseljevanje v zadnjih letih.
Benedikt je občina, ki se v zadnjem času torej naglo razvija v pozitivno smer. O tem priča tudi dejstvo, da se je v zadnjih 30 letih število prebivalstva skoraj podvojilo. Učinki sub-urbanizacije pa se že danes kažejo na več področjih, tudi med mlajšo generacijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj