Spremenjeni pogoji dela v javnih zdravstvenih zavodih, ob in po razglasitvi epidemije, so po mnenju Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije povzročili podaljšanje čakalnih dob, saj izvajalci zdravstvene dejavnosti v času epidemije veliko zdravstvenih storitev niso izvajali. Če so v prvem valu preventivne preglede skoraj popolnoma omejili, pa bodo v drugem valu le-te izvajali nemoteno.

Zaradi epidemije covida-19, ki je močno spremenila zdravstvene sisteme po vsem svetu, se je bistveno spremenilo tudi delovanje ambulant splošne družinske medicine. Obiski v teh zdravstvenih ustanovah so zaradi nevarnosti okužbe in omejitve stikov okrnjeni. Čakalne vrste pa so se iz ambulantnih čakalnic preselile v čakalne vrste na telefonski liniji.

Da bi bolniki hitreje pridobili številne informacije so v obravnavo pacientov vpeljali tudi nove tehnologije.

V Zdravstvenem domu Adolfa Drolca bodo še naprej izvajali preventivne preglede za otroke, saj je ključno, da s programi nemoteno nadaljujejo.

Poleg pediatrov pa bodo nemoteno delali tudi v ginekološki in onkološki ambulanti. Kot po vseh slovenskih zdravstvenih ustanovah so tudi v mariborskem zdravstvenem domu kadrovsko podhranjeni. In če so določeni zdravstveni delavci spomladi ostali doma, v drugem valu to ne bo mogoče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj