spot_img

Prestavljene investicije povečale proračun 2022

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ptujski mestni svetniki so po drugi obravnavi dokončno potrdili proračun 2022, ki je visok 44,7 milijona evrov. Po tistem, ko so na prejšnji seji z rebalansom letošnjega proračuna nekatere projekte že preložili v naslednje leto, so višino proračuna za leto 2022 v primerjavi s prvotnim predlogom še povišali za več kot štiri milijone evrov.

Prihodke so povečali za skoraj tri milijone evrov na slabih 36 milijonov evrov, večinoma na račun transfernih sredstev države in Evropske unije, in sicer skoraj 1,3 milijona evrov za kolesarske povezave ter 600.000 evrov od ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za prenovo Osnovne šole Mladika.

Proti predlaganemu dokumentu ni glasoval niti eden od 29 mestnih svetnikov, večina jih je priznala, da je naravnan precej investicijsko. Še najbolj zadržana do njega je bila Lista Andreja Čuša, prav tako so posamezni svetniki izražali bojazen, da je preveč optimističen, ter upanje za njegovo čim bolj uspešno realizacijo, s katero se bo sicer seznanil že mestni svet v novi sestavi.

Skupaj je za naložbe v proračunu rezerviranih okoli 14 milijonov evrov, kar je po besedah županje veliko denarja.

Med načrtovanimi odhodki so se bistveno povečali tisti na področju investicij, ki so jih v celoti oziroma delno prenesli iz že omenjenega lanskega proračuna, nekaterim pa so povečali že načrtovana sredstva. Razlike med prvotnimi načrti in sedanjo izvedbo proračuna znašajo nekaj več kot 4 milijone evrov.

Ob že omenjenih kolesarskih povezavah, je dobrih 100.000 evrov namenjenih za gradnjo prizidka na območju nogometnega kluba Podvinci, 140.000 evrov pa za ureditev igrišča in objekta športnega društva Rogoznica. Povsem na novo so v proračun uvrstili še 150.000 evrov za prekrivanje strehe na glasbeni šoli ter 100.000 evrov za projekt obdelave odpadnega blata.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img