spot_img

Prepričljiva zmaga Maribora proti Bravu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Ljudskem vrtu sta se na prijateljski tekmi pomerila NK Maribor in NK Bravo. Sergej Jakirović je v začetni enajsterici v primerjavi s tekmo proti Kopru opravil kar sedem menjav. V uvodnih minutah je Maribor zaigral z visokim presingom in širino ter hitrostjo po bočnih položajih, vendar brez pravega učinka. V prvih 15. minutah srečanja si vijoličasti niso priigrali niti ene resne priložnosti za dosego zadetka. Bravo pa se je izkazal, kot kompaktna ekipa, ki Mariboru ni dovolila razviti svoje igre.

Vodstvo Maribora

V 20. minuti pa je Maribor po drugem kotu na tekmi zadel za 1-0. Po predložku Roka Kronavetra, je odbitek obrambe Brava z roba kazenskega “pospravil” Blaž Vrhovec. Prva resna priložnost in prvi gol, posledično pa manjši šok za Bravo. Domači so tako začutili, da lahko gostom iz Spodnje Šiške zabijejo še kakšnega. Vseeno pa je bilo očitno, da nogometaši Jakirovićevim zamislim še ne morejo v celoti slediti. Razlogov za to je veliko, dvomesečni prisilni premor zaradi koronavirusa in pomanjkanje fizične pripravljenosti pa sta ena od pomembnejših.

Izenačenje Brava

Bravo je v 30. minuti po kotu Roka Baturine, veliki napaki Špira Peričića in strelu Davida Brekala prišel do izenačenja na 1-1. Največji problem Maribora pa je očitno preveč prejetih zadetkov. Nafta, Koper in Bravo so ekipe proti katerim ni bilo pričakovati, da bodo Mariborčani z njimi imeli toliko težav v obrambi. Vijoličasti tako postajajo moštvo z veliko nihanji v igri, od napadalnega nogometa, do pogostih pomanjkljivosti v obrambi. Ravno slednje pa so botrovale k izjemni priložnosti Brava preko Roka Baturine, kateremu je Kenan Pirić zadetek z refleksno obrambo preprečil. Ob prvem polčasu je bil rezultat 1-1, tekmeca sta bila dokaj enakovredna, vsak s svojimi dominantnimi obdobji v igri.

Boljši drugi polčas Maribora

Jakirović se je med polčasom odločil Peričića nadomestiti z Luko Uskokovićem, Mešanovič in Kotnik pa sta zamenjala svoji poziciji v napadu. Kotnik je zaigral, kot osrednji napadalec, kar se zdi primerna odločitev, zaradi njegove fizične moči, višine in zmožnostjo zadrževanje žoge. V 54. minuti pa je Maribor po natančnem predložku Denisa Klinarja in natančnem strelom z glavo Gregorja Bajdeta prešel v vodstvo z 2-1. Mat v dveh potezah. Jakirović je kasneje asistenta za drugi gol zamenjal z Martinom Milcem. Bajde pa je z golom in tudi izjemno podajo Mešanoviću na glavo, ki je zadel prečko, trenerju dal vedeti, da velja za glavnega kandidata za pozicijo levega krila.

V 60. minuti pa se je strateg Maribora odločil za kar 6 menjav, med drugim tudi Pirića z Jasminom Handanovićem. V nadaljevanju je Maribor “stopil na plin” in izpeljal izjemno akcijo, v kateri so sodelovali Luka Zahović, Rok Kronaveter in Rudi Požeg Vancaš, ki je zabil za 3-1. Hitro za tem, v 67. minuti pa so vijoličasti rezultat še povišali na 4-1. Po predložku Vrhovca, asistenci Kotnika in golu Luke Zahovića so vijoličasti dokončno odločili zmagovalca tekme.

Maribor je v končnici tekme zanesljivo žogo držal v svoji posesti in še povišal svojo razliko v zadetkih, ko je Rudi Požeg Vancaš, kar dvakrat mojstrsko zadel z razdalje za 5-1 in končnih 6-1.  Z boljšim drugim polčasom so Mariborčani dokazali, da so optimalno pripravljeni za ponoven začetek Prve lige Telekom Slovenije. Če pa bodo bolje zbrani še v fazi obrambe proti Domžalam potem o zmagovalcu derbija 26. kroga ne bi smelo biti dileme.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img