Prenovljeno kopališče odprlo vrata

Obnova mestnega kopališča v Slovenski Bistrici je končana, tako da je danes na otvoritvi že sprejela prve kopalce. Kopališče sta slavnostno odprla župan občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar in direktor Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica Marjan Štimec.

Namestili so že sodobnejšo bazensko tehniko in zamenjali bazensko školjko. V vzhodnem delu stavbe so uredili prostor za vzdrževalca in prvo pomoč, severni del zgradbe pa so odstranili in namestili ograjo.

Kopališče je v pretkelosti poleg domačih privabljalo tudi veliko tujih obiskovalcev, ki pa jih letos zaradi nedavne epidemije pričakujejo za odtenek manj.

Obnova kopališča bo na mesto Slovenska Bistrica imela pozitivene učinke na več ravneh, saj je bilo prejšnje že zelo dotrajano in je bilo že prepotrebno temeljite sanacije.

Dela so trajala 10 mesecev, v okviru katerih so poleg samega bazena obnovili tudi celotno okolico.

Kopališče pa ni edini projekt v Slovenski Bistrici, ki bo v bližnji prihodnosti realiziran. Konec septembra bi se namreč morala začeti tudi težko pričakovana obnova Dvorane Bistrice. Denar je v občinskem proračunu že zagotovljen, pripravljena pa je tudi potrebna dokumentacija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj