spot_img

Prenovljena Šerbinekova kapelica posvečena glasbi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Kungoti imajo srce med vinogradi, pa Michelinovo zvezdico in znamenito kolesarsko dirko. A odslej lahko tam najdete tudi edino kapelico, posvečeno sveti Ceciliji. Šerbinekova kapelica, ki je bila še nedavno na robu prepada, je danes lepo urejen sakralni objekt, za obnovo katerega je v sodelovanju z občino Kungota poskrbela Kungoška pleh muzika.

Naloga ni bila enostavna. Leta in leta je kapelica počasi, a vztrajno propadala. Grozila ji je nevarnost, da se bo sesedla sama vase. Da bi se sploh lahko lotili uspešne prenove kapelice, so prostovoljci najprej morali urediti odvodnjavanje.

Ob blagoslovu in otvoritvi prenovljene kapelice so bili zadovoljni vsi. Krajani Kungote, prostovoljci in županja Tamara Šnofl. V kraju, kjer so ljudje pripravljeni tako stopiti skupaj, je lepo biti županja, je dodala.

Nad tem, kako so krajani Kungote stopili skupaj, je bil prijetno presenečen tudi posebni gost, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca. Kovšca je dodal, da so v majhnih krajih doma veliki ljudje in da je prav slovensko podeželje tisto, ki ohranja bogato slovensko tradicijo.

In te dobre volje je v Kungoti še veliko. Na Občini Kungota ob tem verjamejo, da bo po vzoru tokratnega sodelovanja tudi v drugih krajih v občini nastalo še veliko dobrega.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img