spot_img

Prenovljena grobnica generala Maistra

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na pokopališču Pobrežje so slavnostno otvorili prenovo grobnice generala Rudolfa Maistra. Dogodku je prisostvoval tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je v čast enemu najpomembnejših Slovencev položil venec h grobnici. Pri prenovi je sicer sodelovalo več deležnikov, tako na lokalni kakor tudi državni ravni.

Na pobreškem pokopališču v MO Maribor je potekala slavnostna otvoritev grobnice generala Rudolfa Maistra. Dogodka so se med drugim udeležili vnuk generala Borut Maister, župan mariborske občine Saša Arsenovič in predsednica društev generala Rudolfa Maistra Lučka Lazarev Šerbec. Predsednik republike Borut Pahor pa je ob slovesnosti  h grobnici položil venec.

Pri prenovi grobnice generala Rudolfa Maistra je sodelovalo več deležnikov, družina Maister z vnukom Borutom, Mestna občina Maribor in ministrstvo za obrambo Republike Slovenije. Gre za pomembno obeležitev, predvsem v luči prihajajočega dne generala Rudolfa Maistra.

V Zvezi društev generala Rudolfa Maistra, ki jih je v Sloveniji na različnih območji kar 28, menijo da je mesto Maribor s prenovo grobnice dokončalo potrebne obveze v počastitev tako pomembne osebnosti slovenske zgodovine.

Ob tem času se sicer spominjamo dogodkov iz leta 1918, ko so v noči z 22. na 23. november Maistrovi borci v Mariboru razorožili nemško varnostno stražo Schutzwehr in tako priključili večji del slovenskega narodnostnega in govornega območja Štajerske ter Koroške.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img