spot_img

Prenova vojašnice generala Maistra načrtovana v letu 2025

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Vojašnica generala Maistra bo v prihodnjih letih posodobljena in sanirana. Zgrajeni bodo tudi novi prostori in dodatne namestitvene kapacitete za vojake. Projekt je ocenjen na okoli 40 milijonov evrov. Projekt prenove pa je uvrščen na seznam pomembnih investicij za zagon gospodarstva po korona krizi. Posodobitev vojašnice  zajema tako sanacijo obstoječe infrastrukture kot tudi izgradnjo nove.

 

Posodobitev treh sklopov

Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije je sporočilo, da bo posodobitev zajemala tri programske sklope in sicer: Posodobitev upravno-namestitvenega dela, tehnično-skladiščnega dela in športno-rekreacijskega dela vojašnice. Trenutno je načrtovano, da se bodo dela začela po posodobitvi vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani in sicer v letu 2025.

Sicer pa je temeljni cilj zgoraj omenjenega predloga zagotavljanje finančnih sredstev v načrtovanem obsegu in po načrtovani dinamiki za vzpostavljanje najpomembnejših vojaških zmogljivosti, za izpolnjevanje nalog Slovenske vojske ter sodelovanje v sistemu kolektivne obrambe.

 

Kompleks Vojašnice generala Maistra

V kompleksu Vojašnice generala Maistra se nahaja tudi impozantna stavba, poslopje Kadetnice, ki pred leti že doživela celovito prenovo. Zgrajena je bila v letih 1850 in 1852, v njej pa se danes med drugim nahajajo Vojaški muzej, Center za doktrino in razvoj, Poveljniško-štabna šola, Šola za častnike, Poveljstvo za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img