spot_img

Premier Janša kritičen do odločitve ustavnega sodišča, glede pogoja PC v javni upravi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Za vsakega, ki bo v Sloveniji v prihodnje za posledicami okužbe z novim koronavirusom zbolel ali umrl zaradi nadaljnjega širjenja virusa, ki je v glavnem posledica prenizke precepljenosti prebivalstva, nosi soodgovornost večina na ustavnem sodišču, je ob odločitvi ustavnega sodišča na Twitterju zapisal premier Janez Janša.

Ustavno sodišče odlok zadržalo s sedmimi glasovi proti dvema

Ustavno sodišče je zadržalo izvajanje določb vladnega odloka, ki je s petkom za zaposlene v državni upravi uvajal pogoj prebolelosti ali cepljenja (PC). Odločitev je ustavno sodišče sprejelo s sedmimi glasovi proti dvema. Proti sta glasovala sodnika Klemen Jaklič in Marko Šorli.

Janša je sicer poobjavil tudi Jakličev tvit, da gre za še eno “v vrsti odločitev te sestave, ki se je s pravnimi argumenti in v okviru ustavnosodne doktrine o zadržanjih preprosto ne da konsistentno obrazložiti”.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img