spot_img

Prejemniki sredstev po razpisu React-EU v tem tednu podpisujejo pogodbe

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na ministrstvu za delo v tem tednu podpisujejo pogodbe s prejemniki sredstev v okviru razpisa za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za krepitev odpornosti pri izvajalcih institucionalnega varstva. Skupno 93 milijonov evrov nepovratnih namenskih sredstev bo namenjenih zagotovitvi bolj prijaznega in varnega bivalnega okolja v domovih.

Sredstva pa so namenjena tudi procesu deinstitucionalizacije

Ponovili so besede ministra Janeza Ciglerja Kralja, da je bilo področje oskrbe starejših v zadnjem desetletju zapostavljeno. Prostorske in kadrovske stiske ter tehnično neustrezni pogoji so otežili preprečevanje in obvladovanje širjenja covida-19 v domovih. Glede na to je takoj po nastopu mandata postavil področje oskrbe starejših na prednostno mesto. Izraža zadovoljstvo, da so zagotovili 93 milijonov evrov kohezijskih sredstev iz pobude React-EU, s katerimi se bo izboljšalo bivanje v domovih.

Predmet javnega razpisa React-EU je bilo sofinanciranje investicijskih projektov, katerih namen je zagotoviti prijazno in varno bivalno okolje uporabnikom socialnih storitev v primeru izbruha epidemije covida-19 ali drugih nalezljivih bolezni. S sredstvi iz javnega razpisa po navedbah ministrstva tako rešujejo kritične razmere, pokrivajo vrzeli in zagotavljajo ustrezne standarde v obstoječih institucijah socialnega varstva in podpirajo proces deinstitucionalizacije.

Koliko projektov je prijavljenih?

V okviru razpisa so javni zavodi v dveh rokih prijavili 50 projektov, izbranih pa je bilo skoraj 20 prejemnikov.

V gorenjski regiji sta sredstva dobila Dom starejših občanov (DSO) dr. Franceta Bergelja Jesenice in DSO Kranj, v zasavski DSO Polde Eberl Jamski Izlake in DSO Tisje, v osrednjeslovenski pa DSO Ljubljana Vič Rudnik in DSO Ljubljana Bežigrad. V savinjski regiji so izbrali Dom za varstvo odraslih Velenje in DSO Šmarje pri Jelšah, v jugovzhodni Sloveniji pa DSO Črnomelj, DSO Metlika in DSO Novo mesto.

Prejemnik sredstev po razpisu v goriški regiji je DSO Ajdovščina, v obalno-kraški regiji Obalni dom upokojencev Koper, v podravski pa DSO Ptuj. V pomurski regiji sta prejemnika DSO Rakičan in DSO Lendava, v koroški pa DSO Koroški dom.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img