Predvolilni pohod z nerealnimi načrti

0
51

Saša Arsenovič je v drugi polovici županovanja na Mestni občini Maribor izvedel delovne sestanke po vseh predelih mesta. V vsakem izmed njih je skupaj z občinskimi funkcionarji obljubljal številne projekte, ki bi izboljšali ne zgolj center, ampak tudi okoliška območja občine. Kljub vsemu pa je nerealno pričakovati, da bodo izpeljani vsi zastavljeni projekti, saj je občinskega denarja za to bistveno premalo.

Župan Mestne občine Maribor je končal z delovnimi obiski vseh MČ in KS v mestu. Na vsakem območju je župan s svojo ekipo izpostavil ključne projekte za razvoj lokalne skupnosti, a se ob tem že poraja vprašanje, kje bo občina našla sredstva za realizacijo vseh obljubljenih projektov.
Ti projekti bi bili takšnemu mestu kot je Maribor velika dodana vrednost, a je finančna konstrukcija enega izmed teh izredno visoka, kaj šele vseh naštetih.

V opozicijski LPR so zaradi načrtovanja megalomanskih projektov in zanemarjanja socialnega področja izredno kritični.
Očitkov na račun županove ekipe, kljub številnim uspešno izpeljanim projektom, ne manjka. Edini relevantni podatki o uspešnosti trenutnega vodstva mariborske občine pa bodo znani že prihodnje leto na lokalnih volitvah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here