spot_img

Predvidenih skoraj 60 mest v javnih delih

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil javno povabilo za izbor programov javnih del pomoč pri omilitvi posledic epidemije Covid-19 za leto 2022. Objavljeni program javnih del bo zagotavljal dodatno kadrovsko podporo v socialno varstvenih zavodih in bolnicah. Predvidena je vključitev 350 oseb, razpoložljiva višina sredstev znaša 4.000.000 evrov. Preverili smo, koliko mest bo na voljo v območni službi mariborskega zavoda za zaposlovanje.

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil javno povabilo za izbor programov javnih del pomoč pri omilitvi posledic epidemije Covid-19 za leto 2022. Objavljeni program javnih del bo zagotavljal dodatno kadrovsko podporo v socialno varstvenih zavodih in bolnicah. Predvidena je vključitev 350 oseb, razpoložljiva višina sredstev znaša 4.000.000 evrov.

Objavljeno javno povabilo je namenjeno spodbujanju razvoja zaposlitvenih programov, razvoju novih delovnih mest in aktiviranju brezposelnih oseb.

Dela so vezana na izvajanje pomoči pri opravljanju temeljnih in podpornih življenjskih opravil, kot pomoč zaposlenemu strokovnemu kadru, med drugim tudi pri zagotavljanju pomoči pri vzpostavitvi in ohranjanju socialnih stikov s svojci uporabnikov.

V programe javnih del se lahko vključujejo dolgotrajno brezposelne osebe, ki jih napoti Zavoda za zaposlovanje. A glede na hud manko kadra v številnih branžah bodo pri iskanju primernih kandidatov imeli težko nalogo.

V skladu z navodili resornega ministrstva že sedaj napotujejo številne kandidate v zdravstvene in socialno -varstvene zavoda, saj primernih kadrov kronično primanjkuje.

Javna dela so poseben program aktivne politike zaposlovanja, ki pomembno prispevajo k zagotavljanju odzivnega trga dela, eno ključnih prioritet ministra Janeza Cigler Kralja. Zaradi hude stiske v zdravstveni dejavnosti se trudijo čim več ljudi napotiti v te dejavnosti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img