spot_img

Predsednik Pahor na obisku v Mariboru

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Predsednik RS Borut Pahor je danes obiskal Mestno občino Maribor, kjer se je seznanil z izvedenimi aktivnostmi za Vzhodno štajersko regijo ob epidemiji novega koronavirusa. Ob Mestni občini je obiskal tudi Prvo gimnazijo Maribor in UKC Maribor. Ob koncu uradnega srečanja se je seznanil z delovanjem Doma Danice Vogrinec in ob tem spregovoril tudi o aktualnih notranjepolitičnih temah.

Predsednik republike Borut Pahor je v sodelovanju z civilno zaščito RS obiskal že 11 od 12 statističnih regij, danes se je seznanil z epidemiološkimi razmerami v domu Danice Vogrinec Maribor, s katerim že vrsto let konstruktivno sodeluje, tako na formalni kot neformalni ravni.

Pahor se je dotaknil tudi številnih perečih notranjepolitičnih tem, nenazadnje tudi na torkovim glasovanju na izredni seji državnega zbora, na katerem vladni koaliciji ni uspelo razrešiti predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča.

Opredelil se je tudi glede nastalega položaja, v katerem niti koalicija niti opozicija nimata dovolj podpore glasov, kar po njegovo ne bi smelo imeti bistvenega vpliva na nadaljnje delovanje vlade.

Na vprašanje o možnostih za predčasne volitve je odvrnil, da je bil pred dobrim letom zaradi soočanja s krizo zadovoljen, ker smo dobili vlado, v tej krizi pa smo še vedno.

Če ni mogoče drugače, potem lahko po njegovem mnenju pride tudi do tega slabšega scenarija, a imenovanje ali razrešitev vlade je stvar državnega zbora, in ne predsednika države.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img