Participativni proračun je mehanizem, ki omogoča vključevanje občanom in občankam določene občine pripravo pomembnih politik v občini.

Za participativni proračun so se odločili tudi v občini Ruše. Da bi bil projekt pravilno zastavljeni in izvedeni so za vse občane pripravili prav posebne, spletne delavnice v sodelovanju z Zavodom PIP.

Udeležba na delavnicah seveda ni bila takšna, kot bi bila, če bi se z izvajalcem lahko srečali v živo in delavnice izvedli v njihovem domačem okolju. A vendar so Rušani pokazala interes in se delavnic tudi udeležili.

V proračunu za leto 2021 vsaki izmed krajevnih skupnosti v občini pripada po 8.000 evrov, za financiranje enega ali več projektov. Torej bo skupni zvesek namenjen mehanizmu participativnega proračuna za prihodnje leto znašal 32.000 eur. Letošnji proračun občine Ruše je težak 7 mio eur, verjetno bo v pribl. takšni višini tudi proračun za leto 2021. Kar pomeni, da bo za participativni proračun namenjenih 0,45% sredstev.

Rok za oddajo predlogov v občini Ruše se izteče v torek, 15. decembra 2020. Občani pa bodo nato glasovali za posamezne predloge projektov v soboto, 9. januarja 2021, med 8. in 15. uro, v Domu kulture Bistrica ob Dravi, na Občina Ruše, v Domu krajanov Bezena ter Domu krajanov Smolnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj