spot_img

Pravljični Regionalni utrip v decembru

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Čeprav pogosto verjamemo, da o svojem domačem kraju vemo vse in nas praktično nič ne more presenetiti, pa mariborski galerist, založnik in zbiratelj Primož Premzl dokazuje, da lahko v znanem okolju še vedno najdemo zanimivosti, na katere se je že polegel prah zgodovine. Primož Premzl se je tako lotil razkrivanja bogate zgodovine mesta Maribor in njegove bližnje okolice ter izpostavil nekatera znana imena, na katere se Mariborčani večinoma že pozabili.

Primož Premzl, ki v svojem umetniškem kabinetu hrani številne drobce zgodovine, je razkrival tudi podrobnosti iz življenja vesoljskega pionirja, ki je nekaj let svojega življenja preživel tudi v Mariboru.

V zgodovino se rad vrača tudi Viljem Podgoršek. Bolj kot ljudje in kulturna dediščina ga zanima tisto, kar je skozi čas ustvarila narava. Kot bogata umetniška zbirka je videti njegova ogromna zbirka kamnin iz vsega sveta, navdušenje nad kamninami in minerali pa Viljema druži že več kot tri desetletja. V tem času je uspel ustvariti največjo zasebno zbirko kamnin v Sloveniji.

Nesmrten del zgodovine je tudi dobri mož iz pohorskih gozdov. Čeprav že leto za letom vsak december razveseljuje otroke in prenaša velik koš daril, je še vedno v dobri formi. Tudi v teh negotovih časih je odličnega zdravja.

Z decembrom je povezana tudi tradicija izdelovanja jaslic. V Kungoti smo tako obiskali Dušana Knehtla, ki je letos pripravil prav posebne jaslice. Dušan, ki je tudi član Rezbarsko umetniškega društva Kungoški detli, je les postavil v središče svojega umetniškega izražanja

Tudi tokrat vas vabimo, da v rubriki Regionalni utrip izberete tistega, ki vas je s svojo zgodbo v iztekajočem se mesecu najbolj prepričal.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img