Pravila za obratovanje fitnesov so neživljenjska

0
15

Januar je že tradicionalno mesec, ko v vadbenih prostorih nastaja velika gneča. Letos pa temu, zaradi zdravstvene krize covida-19, ne bo tako. Je pa vlada na zadnji dan leta 2020 z odlokom omogočila vadbo rekreativnih športnikov v zaprtih prostorih pod novimi pogoji. Posamezniki bodo morali ohranjati pet metrov razdalje, vadila pa bo lahko le ena oseba na 50 kvadratnih metrov prostora.

Športna vadba in rekreacija še naprej ostajata prepovedani, a je vlada določila številne izjeme, ki omogočajo vadbo v okviru ukrepov za preprečevanje širjenja okužb širši populaciji.

Fitnes centri so lahko bili, kot je spomnil, odprti tudi do zdaj, ampak so veljale drugačne omejitve. Novost, ki pa jo prinaša odlok, ki velja od 4. januarja, je, da je zdaj v zaprtih prostorih poleg samostojne športne rekreativne dejavnosti dovoljena tudi vodena športna rekreativna dejavnost, kar pomeni, da je z osebo lahko zdaj prisoten tudi vaditelj.

Odlok na novo opredeljuje, da lahko na zaprtih športnih površinah vadi po ena oseba na vsakih 50 m2 vadbene površine. V praksi to pomeni, da lahko v prostoru s fitnes napravami velikosti 500 m2 naenkrat lahko vadi do 10 oseb iz različnega gospodinjstva ob pogoju, da je med vsakim vadečim najmanj pet metrov razdalje.

Težavo za fitnes centre predstavlja tudi dejstvo, da se bodo verjetno znova hitro vrnili tisti, ki redno obiskujejo centre. Tisti, ki pa hodijo manj pa bo zaradi strahu v določeni populaciji ljudi ostal še nekaj časa, kar pomeni za centre še slabše poslovanje na dolgi rok.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here