Povezovanje ali iskanje politične pozornosti?

0
12

V Sloveniji je nastalo novo gibanje Povežimo Slovenijo. Kot sporočajo, se za sodelovanje v gibanju in na skupni listi za parlamentarne volitve dogovarja več strank, skupin, lokalnih list in posameznikov različnih vrednostnih in političnih pogledov. A ob tem se poraja vprašanje ali gre za strateške interese ali zgolj obuditev političnega delovanja.

Politično gibanje Povežimo Slovenijo je projekt dveh zunajparlamentarnih strank – Zelenih Slovenije in stranke SLS. V gibanje pa vabijo ljudi različnih svetovnonazorskih opredelitev in razmišljanj. V zadnjih dneh in tednih so zato potekali številni pogovori.

V vabilu na predstavitveno konferenco pa so med tistimi, ki se dogovarjajo za sodelovanje, Celjska županova lista Bojana Šrota, lista koprskega župana Aleša Bržana, vladna SMC Zdravka Počivalška in  Nova ljudska stranka Franca Kanglerja.

Kljub temu, da si Zeleni pod vodstvom Andreja Čuša želijo sodelovanja v novem gibanju ravno nasprotno velja za ideološko podobno stranko mladih Zeleni Evrope.

Ob tem, da so zelo različni, je to, kar jih povezuje, slovenska ustava, v izvedbenem smislu pa tudi dobre prakse iz sosednje Avstrije, je pojasnil predsednik SLS Marjan Podobnik.

Koprski župan Aleš Bržan je na svojem profilu na Facebooku povezovanje sicer že zanikal, prav tako predsednik Branko Meh , ki ostro zavrača namigovanja o njegovem povezovanju. Kako bo izgledalo gibanje na parlamentarnih volitvah pa je vsaj za zdaj še velika neznanka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here