Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti je v preteklih mesecih izvedel anketo na temo uporabe drog med pandemijo covid-19. 27 % anketiranih je odgovorilo, da se uporaba prepovedanih drog v tem času ni spremenila, 24% je odgovorilo, da so prepovedane droge uporabljali v večji meri, 1 % pa je takšnih, ki je uporabo drog v tem času zmanjšala. V Sloveniji so rezultati malenkost drugačni.

Glavni razlogi za takšne rezultate so anketiranci navedli dolgočasje, osamljenost, tesnobnost in nemir. Na začetku epidemije je bila dobava na lokalnih trgih prepovedanih drog prekinjena, kar je povzročilo pomanjkanje in dvig cen.

Ukrepi za zajezitev širjenja virusa in nov način življenja pa so korenito posegli tudi v delo združenja DrogArt, ki večino svojega dela opravlja na terenu.

Na spletu tako še vedno, skoraj nemoteno delujejo vse njihove svetovalnice. Prav tako nemoteno poteka testiranje psihoaktivnih snovi. Kljub temu, da so delovanje kar uspešno preselili na splet, pa si seveda vsi prostovoljci želijo, da se čimprej vrnejo na teren.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj