spot_img

Potrjena sredstva za investicije v UKC Maribor

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor trenutno beležijo stabilno število covid pacientov, a se kljub temu pripravljajo na morebitno zaostritev razmer. Vodstvo mariborske bolnišnice je po minulem sprejetju zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v slovenskem zdravstvu za prihodnjih 10 let izrazilo veliko zadovoljstvo. Z pridobljenimi sredstvi bodo tako lahko realizirali številne začrtane investicije za boljšo oskrbo bolnikov in delovanje celotnega kliničnega centra.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ž Maribor so razmere glede števila sprejetih bolnikov s covidom-19 trenutno relativno stabilne, je danes povedal strokovni direktor Matjaž Vogrin. Število bolnikov po njegovih besedah v zadnjih dneh in tednih nekoliko niha, vseeno pa narašča število tistih, ki potrebujejo intenzivno terapijo.

V mariborski bolnišnici je danes skupaj 52 covidnih bolnikov, intenzivno terapijo zagotavljajo 22 bolnikom, kar je po Vogrinovih besedah največ v zadnjem obdobju. Za bolnike, ki potrebujejo intenzivno nego, so imeli pred epidemijo covida-19 na voljo 27 postelj, zdaj so jih dodali še 24.

Poslanci državnega zbora so pred dnevi sprejeli zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v slovenskem zdravstvu za prihodnjih 10 let. Zdravstvu bosta namenjeni približno 2 milijardi evrov, vlagalo pa se bo tudi v izobraževanja novih kadrov, kamor se namenja 250 milijonov evrov.

UKC Maribor je z vidika aparatur naredil velik napredek v primerjavi s prejšnjimi leti, kljub temu pa infrastruktura po besedah direktorja Antona Crnjaca v določenih predelih ni na zadovoljivi ravni.

Poleg omenjenih dveh investicij pa bo ena izmed pomembnejših tudi preselitev pljučnega oddelka. Oddelek je namreč brez možnosti za hitro ukrepanje pri reševanju zapletov, saj takšni bolniki potrebujejo takojšnjo oskrbo v intenzivnih enotah, ki je za bolnike trenutno še oddaljena kar 18 kilometrov. Projekt je sicer vreden 3,9 milijona evrov in bo v večinskem deležu pokrit z evropskim denarjem.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img