spot_img

Potrjena izgradnja dolgo pričakovanih kolesark

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Ptuj je podpisala gradbeno pogodbo za izvedbo projekta Gradnja regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti v Spodnjem Podravju. V projekt so vključene štiri občine- mestna občina Ptuj in občine Hajdina, Kidričevo ter Majšperk.

Uvedba v delo bi naj bila po zagotovilih direktorja Cestnega podjetja Ptuj Branka Veseliča izvedena v kratkem. Izvajalec pa bi naj dela končal najkasneje do 31. marca leta 2023.
Po dolgotrajnih prizadevanjih in številnih administrativnih zapletih so predstavniki občin štirih občin- Ptuja, Hajdine, Majšperka in Kidričevega le podpisali pogodbo za izvedbo skupnega projekta gradnje kolesarskih povezav. Konkretno bo na področju MO Ptuj izgrajenih 2,61 kilometra novih kolesarskih poti

Namen projekta je izgradnja regionalne kolesarske povezave za zagotavljanje dnevne mobilnosti med Ptujem kot regijskim središčem s sosednjimi občinami. Vključuje tudi občino Majšperk, v kateri bodo kolesarke, zaradi gričevnatih predelov tudi temu primerno označene.

Občina Hajdina je v preteklosti izgradila nekaj kolesarskih povezav, v okviru regijskega projekta pa bodo še dodatno pridobili skoraj 2 kilometra novih kolesarskih poti.
Lokalna skupnost, ki bo v tem projektu pridobila največ je občina Kidričevo, kjer bo izgrajenih kar 14,76 kilometra novih kolesarskih povezav. Po zagotovilih župana Antona Leskovarja vrednost dela projekta v njihovi občini znaša približno 5 milijonov evrov.

Izvajalec projekta je Cestno podjetje Ptuj, kjer že v naprej naprošajo za razumevanje in strpnost, predvsem v luči številnih zapor cest za potrebe realizacije kolesark.
Skupna vrednost projekta znaša 8,7 milijona evrov. Naložbo v višini 4,1 milijona sofinancira Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Republika Slovenija bo iz proračuna zagotovila dober milijon, lastni deleži sodelujočih občin pa znašajo 3,6 milijona evrov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img