spot_img

Potrjena dokapitalizacija mestnih nepremičnin

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestni svetniki so na včerajšnji izredni seji mestnega sveta soglašali s predlogom, da se osnovni kapital družbe Mestne nepremičnine d. o. o., poveča z denarnim vložkom v višini 782.000 EUR.

Kot so sporočili iz občine želijo ob razvojno naravnani viziji izpostaviti problematiko pomanjkanja prostorov za ciljno usmerjeno gradnjo nepremičnin, ki bi razrešila ali vsaj delno ublažila vedno večje povpraševanje po novih lokacijah, ki pa jih Mestna občina Maribor brez izvedbe nakupa ni bila zmožna zagotoviti.

V skladu z vizijo mesta so se z DUTB uspeli dogovoriti za več projektov, med njimi jih je nekaj že realiziranih kot na primer nakup deleža v družbi Nigrad d. o. o, nakup solastniškega deleža nepremičnine na naslovu Slovenska ulica 40, poplačilo nadomestila za žičniške naprave na Pohorju in nakup nepremičnin v k. o. Tabor – Magdalena. Sedaj so omogočili tudi nakup MTT, ki ga želi Mestna občina Maribor urediti in ga spremeniti v sodobno sosesko in nakup zemljišč ob Puhovi ulici.

Mestni svetniki so po skrajšanem postopku sprejeli tudi Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi družbe Mestne nepremičnine d.o.o. v Mestni občini Maribor. Predlagana sprememba odloka predstavlja pravno podlago, da lahko družba Mestne nepremičnine d.o.o., prične postopek vpisa potrjene dokapitalizacije v sodni register.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Kateri ukrepi so odpravljeni in kaj še ostaja v veljavi?

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča, da se z današnjim dnem ukinjajo zaščitno in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img