spot_img

Potrjena dokapitalizacija mestnih nepremičnin

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestni svetniki so na včerajšnji izredni seji mestnega sveta soglašali s predlogom, da se osnovni kapital družbe Mestne nepremičnine d. o. o., poveča z denarnim vložkom v višini 782.000 EUR.

Kot so sporočili iz občine želijo ob razvojno naravnani viziji izpostaviti problematiko pomanjkanja prostorov za ciljno usmerjeno gradnjo nepremičnin, ki bi razrešila ali vsaj delno ublažila vedno večje povpraševanje po novih lokacijah, ki pa jih Mestna občina Maribor brez izvedbe nakupa ni bila zmožna zagotoviti.

V skladu z vizijo mesta so se z DUTB uspeli dogovoriti za več projektov, med njimi jih je nekaj že realiziranih kot na primer nakup deleža v družbi Nigrad d. o. o, nakup solastniškega deleža nepremičnine na naslovu Slovenska ulica 40, poplačilo nadomestila za žičniške naprave na Pohorju in nakup nepremičnin v k. o. Tabor – Magdalena. Sedaj so omogočili tudi nakup MTT, ki ga želi Mestna občina Maribor urediti in ga spremeniti v sodobno sosesko in nakup zemljišč ob Puhovi ulici.

Mestni svetniki so po skrajšanem postopku sprejeli tudi Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi družbe Mestne nepremičnine d.o.o. v Mestni občini Maribor. Predlagana sprememba odloka predstavlja pravno podlago, da lahko družba Mestne nepremičnine d.o.o., prične postopek vpisa potrjene dokapitalizacije v sodni register.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img