spot_img

Potrditve o sofinanciranju Žabjaka še nimajo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Dom upokojencev Ptuj je največji dom v Spodnjem Podravju. V drugem epidemiološkem valu so utrpeli številne okužbe, zato so se takoj ko je bilo mogoče dobro organizirali in svojim stanovalcem ponudili možnost cepljenja. Le-ti so se dobro odzvali, slabši odziv na cepljenje pa je bilo med zaposlenimi.

Ker se je večina varovancev cepila v začetku leta se bo meja devetih mesecev kmalu iztekla. Ali bo potreben dodaten odmerek še ne vedo, saj uradnih informacij od pristojnih služb še nimajo.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je objavilo projekt React EU, na katerega je minister Janez Cigler Kralj že opozoril ob zadnjem obisku Podravja. Takrat so tudi podpisali tripartitni sporazum med Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Mestno občino Ptuj ter Domom upokojencev Ptuj o gradnji enote Žabjek.

Po idejni zasnovi projekta bo objekt v Žabjaku meril 10.345 kvadratnih metrov. Tam bo prostora za 150 stanovalcev, od tega 20 za začasne namestitve do treh mesecev. Vrednost projekta po stalnih cenah znaša 14.529.000 EUR z DDV. Dom upokojencev Ptuj bo v novogradnjo Žabjak investiral okrog 3.000.000 EUR lastnih sredstev, preostanek načrtujejo, da bo pokrit delno s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter delno s strani strukturnih skladov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img