spot_img

Potovalna industrija se ne bo ustavila

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Rahljanje ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa je v preteklih dneh predvidelo tudi odprtje turističnih agencij. Sprva šele po 1. juniju, po aktualnih informacijah pa lahko svoja vrata agencije odprejo že v ponedeljek.

Po mnenju našega sogovornika se potovalne navade na globalni ravni ne bodo bistveno spremenile. To kažejo podatki zadnjih 30 let, ko se turizem neverjetno hitro prilagaja na takšne ali drugačne krizne dogodke. Destinacije, ki jih Slovenci poleti najraje obiščemo, tako na Jadranu kot Mediteranu bodo goste pričele sprejemati že v prihodnjem mesecu.

Drugi protikorona paket je med drugim uvedel tudi vrednotnice na področju potovalnih aranžmajev, ki so bili odpovedani zaradi koronavirusa in sicer za dobo 24 mesecev. Marsikatera turistična agencija bi sicer težko preživela.
V panogi turizma je specifičen način poslovanja, saj se pogovori s partnerji in zakupi tako turističnih namestitev kot prevozov pričnejo že dobro leto pred samo izvedbo počitnic.

V zadnjem času pa se veliko govori in špekulira o cenah turističnih aranžmajev po koncu koronavirusne krize. Hrvaški turistični delavci so že prejšnji mesec napovedali, da cen namestitev ne bodo znižali.

Turizem je tako med najbolj prizadetimi panogami posledično negativnim vplivom koronavirusa. Zaprtje nastanitvenih kapacitet in ostalih turističnih ponudnikov pomeni neposredni vpliv na zmanjšanje prihodkov v turizmu, po besedah sogovornika bodo leto beležili od 40 do 45 odstotni upad. Ampak … Turisti imamo baje zelo slab spomin in hitro pozabimo na varnostno tveganje, ko se razmere na določeni situaciji umirijo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img