Pot med krošnjami na Rogli se ponovno odpira v petek

 

Aktualna epidemija novega koronavirusa je načrte pokvarila tudi upravljavcem lani odprte atrakcije na Rogli – Pot med krošnjam Pohorje. Dober kilometer dolga pot, ki je postavljena med 20 in 37 metri nad tlemi, naj bi bila odprta vse leto, po koncu najhujšega vala epidemije pa vrata znova odpira v petek. Že junija pa obljubljajo tudi vijugast tobogan.

60- metrski vijugasti tobogan

Kot so sporočili iz Rogle, bo obiskovalcem kmalu omogočen atraktiven spust po 60-metrskem vijugastem toboganu z vrha stolpa, s katerega je sicer ob lepem vremenu mogoče občudovati neskončne razglede v dolino in med Alpe, včasih celo do Triglava in v sosednje države.

“Obiskovalci bodo končno lahko preizkusili že jeseni napovedani maksi tobogan, ki bo pravšnja mera zabave ob ostalih adrenalinskih in poučnih postajah. Tobogan bo v obliki močne jeklene cevi okrog središča 37-metrskega stolpa vijugal z vrha stolpa,” obiskovalcem obljublja vodja marketinga Klara Šibanc Korošec.

Investicija vredna 4,5 milijona evrov

Atrakcija na Rogli je sicer na prostem, zato uporaba zaščitne maske ni nujna, jo pa upravljavci vseeno priporočajo, zlasti na blagajni in ob večjem številu obiskovalcev. Trgovinica s spominki ob vhodu za zdaj ostaja zaprta.

Glede na lansko uspešno jesensko odprtje so si na Rogli letos obetali veliko število obiskovalcev. Že v nekaj mesecih lanskega leta se je med krošnjami sprehajalo več kot 60.000 obiskovalcev, tudi v prvih mesecih letos so bili zelo zadovoljni z obiskom.

Inovativen primer doživljajske ponudbe, ki ga predstavlja prva pohodna lesena konstrukcijo pri nas, je na Rogli postavil zasebni tuji investitor Erlebnis Akademie preko svoje češke družbe Zažitkova Akademie. Največji evropski upravljavec naravnih parkov, ki zaposluje 100 ljudi, je vanj vložil 4,5 milijona evrov, gre pa za njihov že deveti tovrstni objekt v Evropi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj