Zbirališče mešanih komunalnih odpadkov v občini Rače Fram po kapaciteti dolgo več ne zadostuje potrebam po predelavi odpadkov. Župan Branko Ledinek ocenjuje, da je to posledica povečanega priseljevanja v zadnjem desetletju. Zato so se na občini odločili za posodobitev oziroma razširitev zbirališča. Projekt je vreden okoli 200 tisoč evrov, katerega bi v celoti financirala občina, končan pa bi naj bil do letošnje jeseni.

Občina Rače Fram je pred kratkim objavila javni razpis za razširitev zbirališča mešanih komunalnih odpadkov. Slednje je bilo zgrajeno pred približno 15 leti, v vmesnem času pa se je količina odpadkov odpadkov znatno povečala, predvsem z vidika priseljevanja.
Na občini v zastavljenem projektu ne pričakujejo zapletov, z realizacijo pa bo zagotovljen lažji sistem odlaganja odpadkov, ki v zadnjem času ni bil učinkovit. Poleg tega bo olajšal tudi delo zaposlenih v samem zbirnem centru.

Župan Branko Ledinek zagotavlja, da bo v času obnove vzpostavljeno začasno zbirališče mešanih komunalnih odpadkov na alternativni lokaciji.
Vrednost investicije je ocenjena na približno 200 tisoč evrov, v prihodnjih dneh pa bo znan tudi izvajalec samih gradbenih del.

Z posodobitvijo zbirališča in doslednim ločevanjem biološko razgradljivih odpadkov bodo za več kot 30 % zmanjšali tudi količino mešanih komunalnih odpadkov. Sortirne analize so namreč pokazale, da je v črni (zeleni) posodi za mešane komunalne odpadke še vedno več kot 30% bioloških odpadkov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj