Občina Hoče Slivnica je, kljub številnim infrastrukturnim projektom, še vedno slabo pokrita z kanalizacijskim omrežjem. Zato so vodilni na občini v letošnji proračun uvrstili projekt posodobitve kanalizacijskega omrežja v več degradiranih predelih občine. Investicija je ocenjena 6,2 milijona evrov.

V občini Hoče – Slivnica so za leto 2021 sprejeli rekordno visok proračun, ki pa je predvsem posledica časovne zakasnitve večjih infrastrukturnih projektov, med katere spada tudi dodatna izgradnja kanalizacije po celotnem območju občine.

Občina je s kanalizacijo, za današnje čase, dokaj slabo pokrita. Ključen problem pa vodilnim povzročajo hribovita področja, kjer kanalizacije, zaradi geografskih in statičnih značilnosti, sploh ne morejo graditi

Na občini pa pripravljajo projektno dokumentacijo tudi za območja, kjer kanalizacije sploh nimajo vzpostavljene. Posebej veliko problematiko v tem smislu, zaradi nadmorske višine predstavlja Hočko Pohorje, ki pa bo deležno tudi posodobitve cest v vrednosti 30 milijonov evrov.

Prebivalci degradiranih območjih se za to že sprašujejo kaj bo z njimi, saj bodo po celotni investiciji ostali prikrajšani za priključitev na javno kanalizacijsko omrežje. Župan Marko Soršak pa pravi da so poskrbeli tudi za lokalno skupnost v najtežje dostopnih krajih.

Občina Hoče- Slivnica se v zadnjih letih na infrastrukturnem območju razvija s pospešeno hitrostjo, saj se lahko pohvali s številnimi urejenimi prometnimi povezavami – ima mednarodno letališče v Slivnici, dve železniški postaji – v Hočah in Orehovi vasi, 12 kilometrov železniške proge, 2 kilometra avtoceste in 66 kilometrov regionalnih in lokalnih cest. Kljub vsemu pa še ostaja veliko področij, katerim so v prejšnjih letih posvečali premalo pozornosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj