spot_img

Poslovni razcvet za številne zaposlitve

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Navkljub propadu Safila in izgubi 500 delovnih mest, so v Ormožu zavihali rokave in strateško pristopili k obujanju gospodarstva. Pridobili so Cartago, služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pa je odobrila evropska sredstva za projekt razširitve industrijske cone v Ormožu.  Občina Ormož bo projekt izvajala v okviru dogovora za razvoj Podravske regije. Celoten projekt je vreden 2,22 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo pa prispeval 1,48 milijona evrov.

junij 2021 je bil žalosten dan za Ormož in regijo, saj je brez dela ostalo več kot 500 ljudi. Izguba 500 delovnih mest je za Ormož zelo boleča. Glede na število zaposlenih in velikost območja je to približno tako, kot če bi se na Ptuju zaprla Perutnina ali v Kidričevem Talum. A žarek upanja je prinesel Cartago.

Za nakup nekaj čez deset hektarjev zemljišč je Carthago z občino Ormož že pred časom sklenil dogovor. Gradnje proizvodnih prostorov se nameravajo lotiti v dveh fazah. V prvi načrtujejo zaposlitev od 300 do 400 ljudi, po dokončani drugi naj bi številka narasla na 500 do 600 zaposlenih.

Prostore Safilove tovarne so prodali logističnemu podjetju Znass, ki pa naj bi tudi našlo ustrezne poslovne priložnosti in v prihodnje tudi zaposlovalo.

Že pred časom so ormoški svetniki podali zeleno luč za podrobni občinski prostorski načrt za ekonomsko-poslovno cono Ormož, ki obravnava 46 hektarjev stavbnih zemljišč. Severni del ekonomsko-poslovne cone nameravajo komunalno opremiti, za kar so potrdili projektno dokumentacijo (DIIP).

Projekt komunalnega opremljanja, ki bi ga končali v letu 2023, je ocenjen na 1,5 milijona evrov, od tega bi 1,1 milijona evrov pridobili iz evropskih virov in državnega proračuna. Tudi na področju Glinokopa ima občina Ormož snele načrte.

Tudi interes med podjetniki je velik. Kot je poudaril Vrbnjak pa občina mora zadostiti potrebam morebitnih investitorjev, saj je to ključ do dolgoročnega sodelovanja. Razcvet gospodarstva pa je ključ za dvig kvalitete življenja v občini, ki je že vrsto let izgubljala svoj gospodarski primat, a ga je z novim vodstvom ponovno spet našla.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img