Poslovne cone na račun samooskrbe

0
47

Vsaka občina si poleg središča in šole želi poslovne cone. Industrijske cone v Spodnjem Podravju rastejo kot gobe po dežju, vendar pregleda nad njimi nima nihče. Medtem ko so nekatere cone že nekaj časa urejene in pripravljene na nove investitorje, jih veliko še gradijo. Glede na nepredvidljivo gospodarsko situacijo in manjše zanimanje tujcev za nakup zemljišč, pa je vprašanje, kako se bodo cone razvijale.

Poročali smo o številnih investicijah v poslovne cone. Vsaka občina si kot temeljni cilj za dvig gospodarstva želi vzpostaviti poslovno cono in privabiti investitorje

A takšen model ima tudi svoje pomanjkljivosti, saj večina občin poslovne cone gradi na kmetijskih zemljiščih, ki pa so pomemben del podeželja.

Številni strokovnjaki tako predlagajo pokrajinski model, ki bi uravnotežil razvoj poslovnih con znotraj lokalne skupnosti. Tako so zasnovali poseben projekt, ki predstavlja podporo potencialnim investitorjem.

Imeti industrijsko cono je danes pravzaprav že prestižno vprašanje, ne glede na to, koliko so velike in koliko so te potem zasedene oziroma koliko novih delovnih mest se v njih ustvari, predvsem pa koliko obdelovalnih površin se tako uniči.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here