spot_img

Poslovila se je Ljerka Belak

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Potihem, brez odrskega blišča in sama, se je v 73. letu poslovila dramska igralka Ljerka Belak. 

Igrala je v skoraj vseh slovenskih poklicnih gledališčih. Zaposlena pa je bila od 1971 do 1993 v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, nato pa se je 1993 pridružila igralskemu ansamblu Mestnega gledališča ljubljanskega, kjer je bila vse do upokojitve. Ob delu v poklicnih gledališčih je ves čas sodelovala tudi z ljubiteljskimi gledališkimi skupinami doma in na avstrijskem Koroškem.

Ljerka Belak je za svoje delo prejela leta 1981 Nagrado Prešernovega sklada, leta 1987 Severjevo nagrado, leta 1989 Borštnikovo nagrado za vlogo Gospe Peachum v Operi za tri groše in prejela je naziv Žlahtne komedijantke na Dnevih komedije v Celju za vlogo Služkinje Berte v uprizoritvi Stevardese pristajajo. Leta 2015 je prejela Borštnikov prstan in Ježkovo nagrado.

Kot odziv na njen “Dost’ mam” v oddaji Tednik na TV Slovenija smo na Net Tv pripravili istoimensko oddajo, ki jo je med leti 2014 in 2016 vodila na naši Televiziji.

Vedno pokončna borka z čutom za socialno prizadete se je zadnja leta borila z boleznijo. 21. aprila so se odrske luči ugasnile. Zastor je padel. In sedaj je tam nekje, na odrih neskonče slave.

 

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Bo Dom na Osankarici postal izobraževalni center?

Socialni demokrati Slovenska Bistrica so začeli zbirati podpise za obnovo Doma na Osankarici, ki je nesrečno zgorel pred slabim...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img