Ponovoletni sprejem v Pesnici

Žmak se je v kratkem nagovoru ozrl na prehojeno pot v prvem letu mandata, na katerega je nadvse ponosen. Poudaril je, kar je bilo storjeno v organizacijsko-pravnem smislu ter tudi in predvsem na področju investicij. Veseli ga, da se v vseh krajevnih skupnostih, ki tvorijo občino Pesnica (Jarenina, Jakobski dol, Pesnica in Pernica), čutijo spremembe. Kot vzgled pozitivne energije je izpostavil prvi božični koncert, ki se je na osrednjem trgu v Pesnici odvil v decembru.

Kot pomembne spremembe, ki so luč sveta ugledale v 2019, je Žmak izpostavil znižanje komunalnega prispevka, bistveno povišanje sredstev za osnovne šole in vrtce, kakor tudi žepnine za dijake in študente. Ob tem spomnil na številne investicije, med večjimi je bila ureditev vašega središča v Jarenini, ki je lani obeležila 880 let obstoja.

Proračun občine je dvoleten, zato se bo delo župana Žmaka in ekipe nadaljevalo nemoteno po začrtani časovnici. »Hvaležen sem občinski upravi in še posebej svetnicam in svetnikom ter svoji ekipi, da smo, kljub včasih razlikam v pogledih, znali sodelovati in sprejeti dobre odločitve za občino, za katero skrbimo in odgovarjamo«, je svoj nagovor pred polnim avditorijem pesniškega kulturnega hrama sklenil Žmak.

Po uradnem delu je sledilo druženje navzočih na drugem ponovoletnem sprejemu v času Žmakovega županovanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj