Ponovno več kot 1.600 okuženih

V Sloveniji smo v četrtek ob 6.745 testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 1.656 ljudeh. Odstotek vseh pozitivnih testov je kar 24,6 odstotka ljudi, kar je dva odstotka manj kot včeraj, ko je znašala 26,76.

Tako smo do sedaj skupaj potrdili 19.307, aktivno okuženih je 11.434, incidenca pa se je dvignila na 546.

Uvajanje novih ukrepov

Zaradi eksponentnega naraščanja okužb jutri začnejo veljati številni novi ukrepi, ki začnejo veljati z jutrišnji dnem, nekateri med njimi pa s ponedeljkom.

Po napovedih premierja Janeza Janše pa bo v soboto v veljavo stopil odlok, ki poleg zaprtja gostinskih obratov z izjemo dostave in osebnega prevzema predvideva še zaprtje hotelov z izjemami, ki bodo veljale za poslovne delegacije, diplomate in profesionalne športnike.

Zaprli se bodo tudi trgovski centri, kot spomladi pa bodo izjema živilske trgovine, trgovine z gradbenim in tehničnim materialom ter trgovine za male živali. Prav tako bodo zaprti frizerski in kozmetični saloni.

Ker se je povečalo število okužb med vzgojiteljicami, bodo zaprti tudi vrtci. Kljub temu pa je premier županom namenil prošnjo, naj glede na situacijo v svojih krajih organizirajo varstvo v vrtcih za tiste starše, ki hodijo v službo.

Prihodnji teden bodo zaprti tudi dijaški in študentski domovi, razen za tiste dijake oz. študente, ki nimajo drugih možnosti bivanja. Javni potniški promet bo deloval s tretjino kapacitet, kot v času, ko ni šole, je dejal premier.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj