Pomisleki opozicije pred izredno sejo

 

Pred današnji izredno seje mestnega sveta Mestne občine Maribor, na kateri bodo svetniki odločali, bo občinsko podjetje Mestne nepremičnine kupilo stavbno pravico za objekt Mariborska tržnica za naslednjih 50 let.

Garažna hiša, ki se nahaja v objektu tržnice na dan, po besedah mestnega svetnika pobere za od 70 do 80 eur plačanih parkirni, kar na mesečni ravni znese slabih 3000 eur. Zato se v Listi Andreja Fištravca sprašujejo ali gre v tem primeru za dober nakup? Sicer sta v objektu največja najemnika trgovina z živili in drogerija, ki predstavljata skoraj polovico prihodkov.

V Listi Andreja Fištravca ugotavljajo, da gre pri nakupu garažne hiše za prednostni projekt župana Arsenoviča in opozarjajo, da Maribor ni samo center mesta. Na drugi strani pa obstaja težka situacija na Rdečem križu, o kateri smo že poročali.

Po besedah mestnega svetnika, bi se morali ukvarjati tudi z mestnim vodovodom, ki ima še vedno 10 km azbestnih cevi, nekaj kilometrov vodovoda pa je celo starejšega od 100 let. To so projekti katerih bi se, po njihovem mnenju župan moral lotevati.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj