spot_img

Pomen ustrezne rehabilitacije športnikov invalidov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Center za medicinsko rehabilitacijo Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor je sklenil okrepljeno partnerstvo z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paraolimpijskim komitejem (Zveza ŠIS-SPK), da bi tako športnikom invalidom omogočili hitrejšo rehabilitacijo. Obenem želijo s tem postaviti temelje za standardizacijo te dejavnosti.

december 1992 so Združeni narodi razglasili za mednarodni dan invalidov z namenom boljšega razumevanja problematike vezane z invalidnostjo, s temeljnimi pravicami invalidov in njihovim vključevanjem v družbo.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije se število invalidov povečuje. Naraščanje števila invalidov je v glavnem posledica staranja prebivalstva in pogostejšega pojavljanja kroničnih bolezni.

Mnogi invalidi nimajo enakega dostopa do zdravstvenega varstva, izobraževanja in zaposlitvenih možnosti, niso deležni storitev, ki jih potrebujejo, in so velikokrat izključeni iz vsakodnevnih dejavnosti.

V sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite so razvili poseben proces rehabilitacije športnikov invalidov.

Pomen in nujnost profesionalne obravnave vrhunskih paraolimpijcev je izpostavil tudi parakolesar, ki je na minuli paraolimpijskih igrah v Tokiu dosegel zavidljiv rezultat.

Ob mednarodnem dnevu invalidov želijo opozoriti na potrebo po specifični obravnavi, ki jo nujno potrebujejo in kot primer dobre prakse izpostaviti medsebojno sodelovanje .

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img