Pomen duševnega zdravja v delovnem okolju

Svetovni dan duševnega zdravja, ki ga obeležujemo 10. oktobra, z osrednjo temo duševno zdravje za vse ljudi. O duševnem zdravju pa je potrebno spregovoriti tudi v delovnem okolju. Za sistematično in strokovno osnovano rešitev za ohranjanje in krepitev duševnega zdravja zaposlenih Fundacija Prizma izvaja projekt Naprej.

V projekt je vključenih 7 pilotskih podjetij iz Vzhodne kohezijske regije, ki imajo več kot 11 tisoč zaposlenih.
Krizni časi pandemije covid-19 so prinesli veliko izzivov za duševno zdravje zaposlenih. Usklajevanje dela in družine, negotovost zaposlitve, nove vloge, izzivi komunikacije s sodelavci, stigmatiziranost v delovnem okolju in skupnosti, obolelosti s covid-19.

Temo duševnega zdravja pa je potrebno približati tudi delodajalcem, delodajalci so namreč tisti, ki se morajo zavedati pomena skrbi za duševno zdravje zaposlenih. Opažanja zadnjega časa so, da ima 1 od 5 zaposlenih težave v duševnem zdravju.

Koronavirus je spremenil svet dela. Pandemija je poleg psihosocialnih tveganj in stresa, povezanega z delom, ki so med največjimi težavami na področju varnosti in zdravja pri delu, pomembno vplivala na zdravje posameznikov, organizacij in nacionalnih gospodarstev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj