V mestni četrti Nova vas si že dolga leta prizadevajo za izboljšanje cestne infrastrukture s pripadajočimi parkirnimi mesti. Župan Saša Arsenovič je po delovnem obisku v mestni četrti poudaril, da so najbolj pereči problemi prav na področju parkiranja, začenši z garažama na ulici Pohorskega odreda. Po besedah podžupana Sama Petra Medveda pa bo občina v tem delu mesta pristopila tudi k sanaciji javne razsvetljave.

MČ Nova vas velja za enega bolj gosto poseljenih delov Maribora, kar se odraža na kroničnem pomanjkanju parkirnih prostorov. Posledično se posamezniki poslužujejo parkiranja na površinah v privatni lasti, še posebej pereč problem pa je uničevanje oz. krčenje zelenih površin med številnimi okoliškimi stanovanjskimi bloki.

Ob tem, da primanjkuje parkirnih površin, pa v Novi vasi opozarjajo tudi na garaži na Ulici pohorskega odreda, ki sta v zelo slabem stanju. Večji objekt je tako dotrajan, da parkiranje v zgornji etaži že dolgo ni več mogoče, v spodnji pa le na lastno odgovornost. Podatek o dotrajanosti sicer ne preseneča, glede na to, da sta garaži izgrajeni v 80-ih letih prejšnjega stoletja.

Slednji pa bi po mnenju lokalnega prebivalstva nujno potrebovali dodatna parkirna mesta, kar je potrdil tudi župan Arsenovič.

Vodilni na mestni občini Maribor pa so si zadali tudi izzive na področju sanacije javne razsvetljave, v projekt pa bo vključena tudi MČ Nova vas.

Novi vasi se torej obetajo lepši časi, poleg reševanja problematik na področju cestne infrastrukture pa bo prioriteten projekt revitalizacija tržnice Tabor, katero bi iz podzemlja preselili na ploščad, v sklopu danes tega zapuščenega območja pa bi izgradili tudi več funkcionalni center za druženje lokalnega prebivalstva.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj