spot_img

Položili so temeljni kamen za novo športno dvorano

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Šentilj so s simbolično zasaditvijo temeljnega kamna uradno začeli z gradbenimi deli v sklopu projekta izgradnje Večnamenske športne dvorane v Šentilju. Investicija je ocenjena na okoli 3,8 milijona, od česar so 630 tisoč evrov pridobili od Eko sklada, ostala sredstva pa bodo zagotovili iz občinskih sredstev oz. dolgoročnim kreditom. Dvorana bi se naj bila izgrajena in predana v uporabo 1. septembra 2022.

Občani občine Šentilj so po več letih prizadevanj dočakali trenutek začetka realizacije dolgo pričakovane izgradnje Večnamenske športne dvorane. Slednja bo umeščena med NK Šentilj oz. kulturni dom in Osnovno šolo Rudolfa Maistra.

Športna dvorana bo poleg vseh športnih standardov zagotavljala tudi okoljske, saj bo energetsko varčna. Po besedah župana Štefana Žvaba pa gre za pomembno pridobitev, predvsem z vidika porabe energije.

Cene gradbenih materialov so v času covid krize poletele v nebo, a kljub temu funkcionarji na občini zagotavljajo, da bodo v sodelovanju z izvajalcem SGP Kograd Igem poskrbeli, da se investicija ne bo bistveno dražila.

Izgradnja Športne dvorane bi naj bila predvideno zaključena do začetka prihodnjega šolskega leta 1.septemebra 2022.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img