Policija stopila v bran kolegu, ki se je slikal s protestniki

 

V petek, 8.5.2020 so v Ljubljani in nekaterih drugih mestih v Sloveniji potekali protesti državljank in državljanov. Še isti dan se je na družabnem omrežju Twitter pojavil », ki je opravljal naloge varovanja v Ljubljani in pri tem privolil v fotografiranje z enim od udeležencev.

Ministrov zapis ob fotografiji policista s protestnikom. Vir: Twitter

Policist je zagotavljal varnost

V Sindikatu policistov menijo, da je takšen pogrom, ki je prišel iz vrst določenih politikov in celo ministrov Vlade Republike Slovenije, do vseh 8000 zaposlenih v policiji žaljiv in ga v SPS najostreje obsojajo. “Policist, ki je bil tarča diskreditacije, je v danem trenutku ravnal po taktičnem preudarku in s svojim ravnanjem množici jasno pokazal, da je njegova naloga zagotoviti varnost ljudi. Policistke in policisti moramo v situacijah, ko je zaradi množičnosti ozračje že tako razgreto, včasih tudi na provokacije odgovoriti z nasmehom in s svojim ravnanjem ne smemo zaostrovati situacije. In policisti smo tega sposobni, saj svoje delo opravljamo nepristransko, predano in profesionalno,” so zapisali v pismu.

Prepričani so, da je policist s svojim spontanim dejanjem zagotovil tudi večjo varnost svojih sodelavk in sodelavcev, ki so bili vključeni v naloge varovanja javnega reda in miru. “S preprosto, človeško gesto je namreč zbrani množici pokazal, da naloge opravljamo zaradi ljudi in tako tudi preprečil morebitno usmerjanje jeze množice na druge policistke in policiste,” so še dodali.

Zato so odločili, da bodo policistu nudili vso potrebno pravno in drugo pomoč, obenem pa so mu izrekli tudi javno pohvalo za ravnanje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj