spot_img

Poleg novega OPPNja še kolesarke

V zadnjem tednu

V občini Majšperk so v lanskem letu za investicije namenili skoraj 800 tisoč evrov, podoben investicijski cikel pa uresničujejo tudi letos. Ključen projekt, ki ga načrtujejo je vzpostavitev zazidljivega območja, s čimer bi v občini zagotovili nove nepremičnine.

Veliko načrtov so imeli tudi z zagotavljanjem oskrbe za najstarejše. Sprva so nameravali graditi velik objekt s 120 posteljami, vendar so se odločili za manjšo stavbo z varovanimi stanovanji, število postelj pa so prepolovili.

Veliko starejših želi čim dlje bivati na svojem domu. Tako so v okviru storitev oskrbe na daljavo številne občine v sodelovanju s komercialnimi ponudniki svojim občanom ponudile sodobno informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, ki se namesti na domu uporabnika in mu omogoča, da lahko na enostaven in hiter način pokliče na pomoč. A v Majšperku interesa ni bilo.

Sodelujejo pa tudi pri največjem medobčinskem projektu – izgradnji kolesarskih poti. Vrednost del na območju te haloške občine je ocenjena na nekaj več ko dva milijona evrov, približno petino denarja bo zagotovljenega iz proračuna.
V sklopu izvajanja del bo obnovljeno cestišče, izgrajeni obojestranski pločniki in kolesarska steza, postavljena javna razsvetljava in prometna signalizacija.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel