Poleg novega OPPNja še kolesarke

V občini Majšperk so v lanskem letu za investicije namenili skoraj 800 tisoč evrov, podoben investicijski cikel pa uresničujejo tudi letos. Ključen projekt, ki ga načrtujejo je vzpostavitev zazidljivega območja, s čimer bi v občini zagotovili nove nepremičnine.

Veliko načrtov so imeli tudi z zagotavljanjem oskrbe za najstarejše. Sprva so nameravali graditi velik objekt s 120 posteljami, vendar so se odločili za manjšo stavbo z varovanimi stanovanji, število postelj pa so prepolovili.

Veliko starejših želi čim dlje bivati na svojem domu. Tako so v okviru storitev oskrbe na daljavo številne občine v sodelovanju s komercialnimi ponudniki svojim občanom ponudile sodobno informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, ki se namesti na domu uporabnika in mu omogoča, da lahko na enostaven in hiter način pokliče na pomoč. A v Majšperku interesa ni bilo.

Sodelujejo pa tudi pri največjem medobčinskem projektu – izgradnji kolesarskih poti. Vrednost del na območju te haloške občine je ocenjena na nekaj več ko dva milijona evrov, približno petino denarja bo zagotovljenega iz proračuna.
V sklopu izvajanja del bo obnovljeno cestišče, izgrajeni obojestranski pločniki in kolesarska steza, postavljena javna razsvetljava in prometna signalizacija.