spot_img

Poklukar bi v delovni proces bolnišnic vključil dijake in študente

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zaradi strmega naraščanja števila covidnih bolnikov v bolnišnicah je minister za zdravje Janez Poklukar na izobraževalne zavode za poklice v zdravstveni negi naslovil poziv k vključevanju dijakov in študentov v delo v bolnišnicah.

Kot je povedal minister je zaradi izredne epidemiološke situacije ter stanja na področju zdravstvene nege, potrebno nemudoma vzpostaviti mehanizme podpore na različnih ravneh, in sicer prek začasnega razporejanja zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev v okviru mreže izvajalcev zdravstvene dejavnosti in z vključevanjem dijakov in študentov, ki se izobražujejo za poklice v zdravstvu. Minister je ob tem dodal, da so izobraževalni zavodi, ki izvajajo izobraževalne programe za področje zdravstvene nege na srednješolski in visokošolski ravni, izjemno pomemben deležnik z vidika zagotavljanja dodatne podpore pri izvajanju zdravstvene nege pacientov v kliničnem okolju.

Z delom do izkušenj

Tovrstno vključevanje dijakov in študentov v delovni proces bolnišnic bi sodelujočim zagotovili neprecenljive delovne izkušnje kot del obveznega kliničnega usposabljanja s podporo kliničnih mentorjev, hkrati pa bo prav zaradi vključevanja dijakov in študentov zagotovljena dodatna, v teh okoliščinah nujno potrebna, zdravstveno-negovalna obravnava pacientov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Podrazličica omikrona v Podravju

V Sloveniji smo potrdili prvi primer nove podrazličice omikrona BA.2, je na novinarski konferenci potrdila direktorica NLZOH Tjaša Žohar...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img