Pojedel živega netopirja, da bi sodeloval pri cepivu za covid 19

 

Kot oznanilo konca poletja in pogumen korak v post-koronsko obdobje, Fotopub predstavlja Perftoran, prostorsko-specifično intermedijsko instalacijo in znanstveno-raziskovalni center, ki direktno reagira na pandemijo COVID-19. Danes ob 14. uri bo umetnik Petr Davydtchenko pred stavbo Državnega zbora v performansu pojedel živega netopirja in s tem naši vladi simbolno ponudil sodelovanje pri razvoju njegovega cepiva.

Projekt, ki raziskuje znane metode tako umetniške kot tudi znanstvene produkcije, Fotopubov projektni prostor spreminja v post-koronsko družbeno zatočišče za begunce, umetniške nomate, vsakodnevne teoretike zarot, alkimiste in nenazadnje bolne in ranljive, ki iščejo zdravilo.

Petr Davydtchenko se je v svojem prejšnjem delu za tri leta odstranil iz kapitalistične družbe in živel izključno od povoženih živali, ki jih je našel in skuhal ob cestah na jugu Francije. Danes predstavlja Perftoran, serijo performansov, ki temeljijo na ideji, da lahko netopirji pozdravijo COVID-19, začenjajo pa se z eksplicitnim prizorom, kjer umetnik poje živega netopirja.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj